11 ledna 2016 ~ 0 komentářů

Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky – sytá svačina i rychlá večeře. Skvělé s přílohou i samotné a tak dobré, že vám budou mizet pod rukama ještě, než dosmažíte. 🙂Cuketové bramboráčky - placičky

Doba přípravy: cca 20 minut

Použité suroviny:

  • 3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety (nemusíte loupat)
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek strouhanky
  • 3 vejce
  • koření (sůl, pepř, česnek, majoránka)
  • olej na smažení

Všechny suroviny smíchejte v míse a zpracujte v těsto. Směs bude hutnější než na klasické bramboráky, ale pokud vám přijde příliš hutné, můžete přidat trochu mléka. Na troše rozpáleného oleje pak smažíme menší placičky a odkládáme je na talíř vystlaný ubrousky, aby bramboráčky nebyly tak mastné.

Variace:

  • místo smažení můžete cuketové bramboráky upéct v troubě
  • k cuketě přidejte nastrouhanou mrkev či brambory
  • s majoránkou je to nuda? tisíc lidí, tisíc chutí – přidejte čerstvé bylinky přímo z vašeho květináče!
  • strouhanku a hladkou mouku z části nahraďte ovesnými vločkami

Přejeme dobrou chuť! 🙂

zdroj fotografie: vivaitalia.blog.cz

Štítky: , ,
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář