Biskupský bílkový chlebíček
Pokud vám zbydou z pečení cukroví nějaké bílky, můžete je využít na dobrotu třeba k snídani, nebo k odpolednímu čaji 🙂
Porcí: 4
Doba přípravy: 60 min.
Použité suroviny:
- 8 bílků
- 3/4 hrnku cukru moučka
- 1 van. cukr
- 3 lžíce másla
- 1 hrnek hr.mouky
- 1 čokoláda na vaření
- 1 hrnek pokr. kand.ovoce, ořechů, rozinek
- citronová poleva
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový i vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, nasekanou čokoládu a ostatní přísady a zlehka promícháme. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme. Po vychladnutí polijeme citronovou polevou ( pohodlným kuchařkám postačí i pocukrovat 🙂 )
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.