06 prosince 2013 ~ 0 komentářů

Biskupský bílkový chlebíček

biskupsky-chlebicek Pokud vám zbydou z pečení cukroví nějaké bílky, můžete je využít na dobrotu třeba k snídani, nebo k odpolednímu čaji 🙂

Porcí: 4

Doba přípravy: 60 min.

Použité suroviny:

  • 8 bílků
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 van. cukr
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrnek hr.mouky
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 hrnek pokr. kand.ovoce, ořechů, rozinek
  • citronová poleva

 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme moučkový i vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, nasekanou čokoládu a ostatní přísady a zlehka promícháme. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme. Po vychladnutí polijeme citronovou polevou ( pohodlným  kuchařkám  postačí i pocukrovat 🙂 )

Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář