06 prosince 2015 ~ 0 komentářů

Banánové kremrole z listového těsta, čokolády a ořechů

Vychutnejte si pohodové nedělní odpolednebanánové kremrole naplno a připravte si během chvíle tuto netradiční sladkost. Spojení křehkého listového těsta, čokolády, banánů a ořechů si určitě zamilujete.

Doba přípravy: 20 minut

Použité suroviny na 6 porcí:

  • 1 balení listového těsta
  • 6 menších banánů (čím zralejší banány, tím sladší kremrole)
  • nasekané ořechy dle chuti (nejlepší jsou mandle, lískové či vlašské ořechy)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • vejce na potření
  • vaše oblíbená čokoláda – nastrouhaná či nalámaná

Listové těsto rozválejte asi na tloušťku 0,5 cm, posypte cukrem a čokoládou a obě přidané ingredience zatlačte válečkem do těsta. Výsledné těsto nakrájejte na cca 3 cm tlusté pruhy, kterými obtočíte oloupané banány. Vzniklé kremrole potřete rozšlehaným vejcem, posypte je nasekanými ořechy a pečte dozlatova. Servírujeme posypané zbytkem vanilkového cukru.

Dobrou chuť! 🙂
Štítky: , ,
Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář