04 října 2015 ~ 0 komentářů

Krupicová kaše z hrníčku

krupicova-kase Každý si rád zavzpomíná na dětská léta, ke kterým neodmyslitelně patří krupicová kaše. Pojďme si ji společně uvařit.

Porcí: 2

Doba přípravy: cca 20 min

Použité suroviny:

  • 2,5 hrníčku mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce krupice
  • 2 lžíce másla
  • kakao nebo čokoládové hoblinky
  • špetku soli

Mléko nalijeme do hrnce a na slabém ohni ohříváme. Postupně nasypeme 2 lžíce curku, špetku soli a postupně 4 lžíce krupice. Stále mícháme aby se nevytvořily hrudky. Chvilku povaříme až kaše zhoustne.

Krupicovou kaši rozdělíme do talířů, posypeme kakaem (čokoládou) a cukrem, nahoru přidáme máslo.

Za cinkání lžic stolovníků slavnostně servírujeme.

Dobrou chuť 🙂

Zdroj fotografie: dvorakovakaterina.blogspot.cz

Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

Napište komentář