18 října 2015 ~ 1 komentář

Rychlá jablková bábovka

Vynikající jablíčková bábovkaVybrat z tisíců receptů jeden jediný, jehož výsledkem bude nadýchaná a rychlá bábovka může být pěkný oříšek. Ale tuhle vláčnou a šťavnatou zaručeně ocení i ti největší mlsouni. 🙂

Doba přípravy: cca 1 h včetně pečení

Použité suroviny:

  • 1 a 1/4 hrníčku hladké mouky
  • 1 hrníček nastrouhaných jablíček (můžete strouhat i nahrubo, bábovka bude ještě šťavnatější)
  • 3 vejce
  • 1/2 hrníčku oleje
  • 1/2 hrníčku cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička mleté skořice
  • máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Mouku, nastrouhaná jablka, krupicový a vanilkový cukr, prášek do pečiva a skořici nasypte do větší mísy. Žloutky oddělte od bílků a společně s olejem je smíchejte se sypkými surovinami. Z bílků si připravte nadýchaný sníh a vmíchejte ho do připraveného těsta. Jakmile se ingredience spojí a těsto bude bez hrudek, nalijte ho do máslem vymazané a moukou vysypané formy.

Bábovku pečte ve středně předehřáté troubě cca 40 minut. Pokud do bábovky zapíchnete špejli a dřívko zůstane suché, je upečeno. Hotovu bábovku nechte chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopte a pocukrujte.

Dobrou chuť! 🙂

Pár tipů pro dokonalý sníh:

Vejce z lednice vyndejte s předstihem. Lépe se šlehají bílky o pokojové teplotě.

Při oddělování žloutků od bílků si dejte pozor, abyste je oddělili opravdu dokonale.

Můžete přidat špetku soli a na každé vejce lžičku vody. Sníh se pak snáze šlehá a je pevnější.

A hlavně nepřestávejte šlehat! Jakmile se pustíte do šlehání sněhu, není cesty zpět. Žádná přestávka nebo oddechový čas, jinak sníh z této várky bílků už nevyšleháte.

Partnerem serveru HrníčkováKuchařka.cz je firma Helveti s.r.o. - prodejce švýcarských hodinek Wenger, Traser a Alfex.

1 komentář k “Rychlá jablková bábovka”


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-content/themes/mainstream/includes/theme-comments.php:66 Stack trace: #0 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-content/themes/mainstream/includes/theme-comments.php(20): the_commenter_link() #1 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /data/www in /data/www/17495/hrnickovakucharka_cz/www/wp-content/themes/mainstream/includes/theme-comments.php on line 66